Visuele identiteit & webdesign
Tempel Amsterdam
2021

Visuele identiteit voor Tempel in Amsterdam, een gloednieuw cultuurcentrum in de Pijp.

Tempel is een plek waar kunstenaars en creatieven uit verschillende disciplines kunnen werken, samenwerken en presenteren. Het gebouw bestaat uit ateliers, vergaderruimtes en een podium. De pijlers van het concept van Tempel zijn maken, delen en experimenteren. We zoeken huurders uit de creatieve sector die graag werk presenteren, die over de randen van hun genre heen kijken en het publiek willen verrassen. Het podium vervult verschillende rollen: soms is het een podium, soms een galerie, soms een workshopruimte en soms is het een ruimte voor reflectie. Het uitgangspunt van Tempel is dat deze verschillende vormen naast elkaar bestaan ​​en verbindingen aangaan, zo ontstaat het unieke karakter van maakplaats en podium Tempel.

Het gebouw werd in 1929 opgericht door de Theosofische Vereniging voor bijeenkomsten, als een plaats voor bezinning en verkenning. Deze visie is bewaard gebleven in de visie van Tempel: het Rijksmonument wordt een plek waar kunst wordt gemaakt en gepresenteerd die experimenteel, uitdagend en soms verwarrend is. De bezoeker wordt actief uitgedaagd om zich open te stellen voor nieuwe kunstvormen en moderne vormen van bezinning. De sfeer is informeel en toegankelijk voor een divers publiek. Het wordt geen anonieme plek, maar een plek waar je vaker terugkomt.

Evenementen in Tempel onderscheiden zich door het experimentele karakter. Het wordt een plek waar artiesten werken die de grenzen van hun discipline verleggen en soms zelfs overschrijden. Tijdens de evenementen worden verschillende disciplines naast elkaar gezet, waardoor de beleving verrassend en divers is. Evenementen worden afgesloten met een informele bijeenkomst waarbij het publiek en de makers met elkaar in gesprek kunnen gaan om zo begrip en diepgang te stimuleren.

Het gebouw is recent volledig verbouwd. De ateliers liggen rond de gemeenschappelijke ruimtes met een aantal zitplekken, een informele vergaderplek, een bar en een foyerruimte. De vergader- en workshopruimtes liggen op de begane grond, het podium is op de verdieping gesitueerd. Het netto oppervlak van de ateliers is niet groot, de meerwaarde zijn de gemeenschappelijke voorzieningen.